Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brødpudding med sopp og grønnkål

Brødpudding med grønnkål, vårløk og sopp

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g grønnkål , svartkål eller mangold
  • 3 stk. vårløk
  • 350 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 300 g mellomgrovt, tørt brød
  • 200 g hvitost , gjerne rester
  • 100 g parmesan , kan utelates
  • 2 ss hakkede friske urter
  • 6 stk. egg
  • 0,5 l melk
  • 1 ss sennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 512 kcal
Fett 28 g
Protein 32 g
Karbohydrater 28 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rydd opp i brødboks og grønnsaksskuff og lag en saftig brødpudding. Har du ikke akkurat den angitte mengden av ingrediensene, så gjør ikke det noe. Her kan du mikse og trikse med det du har - en super måte å få spist opp restene på.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g grønnkål , svartkål eller mangold
  • 3 stk. vårløk
  • 350 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 300 g mellomgrovt, tørt brød
  • 200 g hvitost , gjerne rester
  • 100 g parmesan , kan utelates
  • 2 ss hakkede friske urter
  • 6 stk. egg
  • 0,5 l melk
  • 1 ss sennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 512 kcal
Fett 28 g
Protein 32 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk og ost med plantebaserte alternativer. Bytt ut egg med to spiseskjeer maisenna eller eggerstatning. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 13.12.2024 23:34:10