Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brødpudding

Brødpudding

Ingredienser

4  porsjoner
  • 5 dl helmelk
  • 5 stk. egg
  • frøene fra 1 stk. vaniljestang eller en ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 7 skiver tørt brød
  • 2 stk. plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 622 kcal
Fett 16 g
Protein 22 g
Karbohydrater 96 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 5 dl helmelk
  • 5 stk. egg
  • frøene fra 1 stk. vaniljestang eller en ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 7 skiver tørt brød
  • 2 stk. plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 622 kcal
Fett 16 g
Protein 22 g
Karbohydrater 96 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server brødpuddingen varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Du kan også lage arme riddere for å bruke opp tørt brød, slik at du unngår å kaste mat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 7 smarte måter å bruke opp brødet ditt på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 21:08:30