Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burritos med kyllingkjøttdeig alt 1

Burritos med kyllingkjøttdeig

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 0,5 stk. løk
  • 1 pose tacokrydder
  • ca. 1 dl vann
  • 1 glass tacosaus
  • 1 boks liten hermetiske svarte bønner
  • 1 neve frisk spinat
  • 1 dl revet hvitost
  • 8 stk. hvetetortilla

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts lime- eller sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sjekk disse herlige kyllingburritosene! Et supert alternativ til den tradisjonelle tacoen!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 0,5 stk. løk
  • 1 pose tacokrydder
  • ca. 1 dl vann
  • 1 glass tacosaus
  • 1 boks liten hermetiske svarte bønner
  • 1 neve frisk spinat
  • 1 dl revet hvitost
  • 8 stk. hvetetortilla

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts lime- eller sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

  • Tanja

    Hei. Hvorfor ender denne oppskriften under "kos"? Også virker ingredienslisten litt merkelig sån0n den er skrevet. Under "litt sitronsaft" i fet skrift så står det bare hvitløk. Kan hende det bare er jeg som er dum her.

    • Cecilie Maske

      Hei, Tanja! Når de ulike matrettene skal publiseres bruker vi et publiseringsverktøy som krever at rettene blir plassert i ulike kategorier som "sunn", "rask" , "tradisjon" og "kos". Denne retten havnet i kos-kategorien, hvor den som la den inn mente at den hører hjemme. At "litt sitronsaft" får fet skrift er også på grunn av publiseringsverktøyet, og er egentlig slurv. Jeg retter opp og skriver inn mengde sitron, og da skal den fete skriften bli borte. Du er slettes ikke dum! ;-) ;-) Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 12:16:52 handleliste stengt