Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cheeseburger

Cheeseburger

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver cheddar ost

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk ruccula (á 65 gram)
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En digg cheeseburger lager du enkelt selv! Topp den med klassisk tilbehør som salat, tomat, rødløk og syltet agurk, eller noe annet du liker godt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver cheddar ost

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk ruccula (á 65 gram)
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 20:39:19 handleliste stengt