Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chicken korma

Chicken korma

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet eller kyllingfilet
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 dl vann
  • 50 g malte mandler
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 klype revet muskatnøtt
  • 1 boks hakkede tomater á 400 g
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi blir aldri lei av indisk mat! Korma - deilig saus med yoghurt, tomat og masse krydder - kan lages med ulike typer kjøtt, eller med deilige grønnsaker. Vi har brukt kylling overlår, som smaker masse og tåler å koke lenge. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet eller kyllingfilet
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 dl vann
  • 50 g malte mandler
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 klype revet muskatnøtt
  • 1 boks hakkede tomater á 400 g
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kyllingkormaen rykende varm med basmatiris og varme nanbrød. Chicken korma

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Heidi Bergersen

    Hvor mye ingefær skal det være? Skal det være fersk eller krydder? Kvalitetskontroll av oppskrifter hadde vært lurt

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Heidi! En tommel frisk ingefær (ca. 2 ss revet) er fint til 4 porsjoner - legger det inn i oppskriften. Hilsen Marta, MatPrat

  • Carina Rosland

    Hei! Er det riktig at det skal være 4 dl vann? Det står 2 dl vann 2 ganger i oppskriften?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Carina! Det skal ikke være mer enn 2 dl, her har det kommet dobbelt. Takk for at du sier ifra 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 08.01.2025 05:39:27 handleliste stengt