Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cinnamon buns

Cinnamon buns

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 12 boller

Deig:

  • 75 g smør
  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger, eventuelt fersk gjær
  • 1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ts maisenna
  • 2 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt

Kremostglasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av ca. 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4664 kcal
Fett 262 g
Protein 94 g
Karbohydrater 451 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cinnamon buns, skillingsboller eller kanelboller om du vil - er deilig hvetebakst fylt med en blanding av sukker og kanel. I tillegg har vi toppet kanelsnurrene med en syrlig kremostglasur! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 12 boller

Deig:

  • 75 g smør
  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger, eventuelt fersk gjær
  • 1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ts maisenna
  • 2 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt

Kremostglasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av ca. 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4664 kcal
Fett 262 g
Protein 94 g
Karbohydrater 451 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Er du glad i å bake gjærbakst? Da vil du sikkert også like solskinnsbollene eller kanelknutene våre også.

Cinnamon buns 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:26:24