Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Couscoussalat med lammekjøtt - alternativ 1

Couscoussalat med lammekjøtt

Ingredienser

porsjoner

Couscoussalat:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hakket tørket aprikos
  • 2 ss hakkede tørkede tranebær
  • 2 dl couscous
  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 1 stk. granateple
  • 2 ss hakket bladpersille

Honning- og appelsindressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 4 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 698 kcal
Fett 28 g
Protein 39 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Couscoussalat med aprikos, granateple, appelsin og honning passer ypperlig til revet kjøtt fra lammeskank. Den kan du enten kjøpe ferdig tilberedt eller tilberede den selv. Har du rester av  for eksempel lammestek er det perfekt å bruke i denne retten.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Couscoussalat:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hakket tørket aprikos
  • 2 ss hakkede tørkede tranebær
  • 2 dl couscous
  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 1 stk. granateple
  • 2 ss hakket bladpersille

Honning- og appelsindressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 4 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 698 kcal
Fett 28 g
Protein 39 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

I denne retten kan du også bruke lammeskav, som du freser i en varm gryte i flere omganger, eller rester av lammestek, som du kan kutte i mindre biter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:40:09