Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crêpes med fenalår, ramsløk og snøfrisk

Crêpes med fenalår, ramsløk og snøfrisk

Ingredienser

6  porsjoner

gir ca 12 crêpes

  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 6 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Fyll: :

  • 100 g fenalår
  • 2 ss ramsløk (på glass)
  • 1 ss olivenolje
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 2 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 352 kcal
Fett 20 g
Protein 20 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike, og selges fra crêperies eller små vogner på annethvert gatehjørne. Vi har tatt crêpen hjem, og serverer en variant med tynne, tynne skiver norsk fenalår, ramsløk og Snøfrisk. C’est bon! (Il a bon goût)

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

gir ca 12 crêpes

  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 6 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Fyll: :

  • 100 g fenalår
  • 2 ss ramsløk (på glass)
  • 1 ss olivenolje
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 2 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 352 kcal
Fett 20 g
Protein 20 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sett en tallerkenen med crêpene inn i en ovn på 80 °C for å holde dem varme.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: All verdens pannekaker

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 05:04:37