Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Croissantsnurr med rabarbra

New York rolls med rabarbra

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 10 snurrer per porsjon.

Panna cotta-krem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g sukker

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Croissantdeig:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g finkornet sukker
  • 10 g salt
  • 250 g vann
  • 25 g fersk gjær
  • 350 g usaltet smør
  • 1 stk. egg eller melk til pensling

Glasur:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 20 g nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7695 kcal
Fett 501 g
Protein 109 g
Karbohydrater 642 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva får du om du kombinerer franske croissanter med sommerens rabarbra og dessert-favoritten panna cotta? Jo, en moderne New York Roll, eller croissantsnurr, fylt med rabarbra-panna cotta. Imponerende og kjempegodt!

Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 10 snurrer per porsjon.

Panna cotta-krem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g sukker

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Croissantdeig:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g finkornet sukker
  • 10 g salt
  • 250 g vann
  • 25 g fersk gjær
  • 350 g usaltet smør
  • 1 stk. egg eller melk til pensling

Glasur:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 20 g nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dersom deigen er varm og klissete og/eller smøret mykt gjennom bretteprosessen, legg den i fryseren i 15 minutter, eller i kjøleskap i 45 minutter.

Croissantsnurr med rabarbra
Croissantsnurr med rabarbra

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Croissantsnurr med rabarbra

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB13 01.09.2024 00:42:33