Currygryte med kje
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Geite- og kjekjøtt er verdens mest spiste kjøtt, og egner seg perfekt sammen med kraftige smaker og hotte krydder. Dette er en curryvariant fra Karibien. Server den rykende varm med brød å suge opp den deilige sausen med.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg kjøtt av kje med ben -
2 stk. hakket løk -
4 båter hakket hvitløk -
4 ss nøytral olje til bruning -
4 ss karri -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 ts tørket timian -
2 stk. hakket rød chili -
1 ss tomatpuré -
1 l kyllingbuljong (utblandet) eller lammebuljong -
500 g potet -
200 g cherrytomat -
2 stk. vårløk -
3 stilker frisk timian
Slik gjør du
- Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og del det evt. i mindre biter.
- Varm olje i en vid gryte og stek kjøtt, løk og hvitløk i flere omganger til det er godt brunet. Ha alt tilbake i gryten og krydre med salt, pepper og karripulver. Stek videre i ca. 2 minutter, til det dufter kraftig.
- Tilsett timian, hakket chili og tomatpuré og og fres videre i ett minutt. Hell i buljong/vann og kok opp. Senk varmen og la curryen småkoke i ca 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Tilsett mer buljong/vann om nødvendig.
- Skjær potet i grove biter og tomater i to og bland inn i curryen ca 20 minutter før gryten er ferdig. Kok videre til potetene er ferdigkokte. Vil du ha en tykkere curry, kan du fortsette å koke til potetene begynner å løse seg opp.
- Finkutt vårløk og timian dryss over. Server curryen rykende varm i dype skåler, gjerne med brød til å suge opp den gode sausen.