Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Currygryte med kje

Currygryte med kje

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben
  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til bruning
  • 4 ss karri
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. hakket rød chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 500 g potet
  • 200 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 3 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 642 kcal
Fett 20 g
Protein 83 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geite- og kjekjøtt er verdens mest spiste kjøtt, og egner seg perfekt sammen med kraftige smaker og hotte krydder. Dette er en curryvariant fra Karibien. Server den rykende varm med brød å suge opp den deilige sausen med.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben
  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til bruning
  • 4 ss karri
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. hakket rød chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 500 g potet
  • 200 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 3 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og del det evt. i mindre biter.
  2. Varm olje i en vid gryte og stek kjøtt, løk og hvitløk i flere omganger til det er godt brunet. Ha alt tilbake i gryten og krydre med salt, pepper og karripulver. Stek videre i ca. 2 minutter, til det dufter kraftig.
  3. Tilsett timian, hakket chili og tomatpuré og og fres videre i ett minutt. Hell i buljong/vann og kok opp. Senk varmen og la curryen småkoke i ca 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Tilsett mer buljong/vann om nødvendig.
  4. Skjær potet i grove biter og tomater i to og bland inn i curryen ca 20 minutter før gryten er ferdig. Kok videre til potetene er ferdigkokte. Vil du ha en tykkere curry, kan du fortsette å koke til potetene begynner å løse seg opp.
  5. Finkutt vårløk og timian dryss over. Server curryen rykende varm i dype skåler, gjerne med brød til å suge opp den gode sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 11:31:38