Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Dobbel baconburger

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss bladpersille
  • 1 ss smør eller olje

Karamellisert løk:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør eller margarin
  • 1 ts sukker

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 1 ts smør
  • 2 skiver cheddar ost
  • 1 stk. brioche hamburgerbrød
  • 2 ss aïoli
  • 2 ss bbq-saus
  • 2 blader crispisalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En dobbel burger er perfekt når du er skikkelig sulten på noe digg! Topp den med smeltet ost, bacon, BBQ-saus og karamellisert løk, eller annet tilbehør du liker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss bladpersille
  • 1 ss smør eller olje

Karamellisert løk:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør eller margarin
  • 1 ts sukker

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 1 ts smør
  • 2 skiver cheddar ost
  • 1 stk. brioche hamburgerbrød
  • 2 ss aïoli
  • 2 ss bbq-saus
  • 2 blader crispisalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Dobbel cheeseburger

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:48:01 handleliste stengt