Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dillmajones

Dillmajones

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig majones

  • ca. 70 g frisk dill
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3342 kcal
Fett 364 g
Protein 9 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lysende grønn dillmajones smaker nydelig til alle slags skalldyr. Prøv den til sukkersaltet laks, lettgravet ørret eller server den til sommerens rekefest. Husk å bruke ingredienser med samme temperatur når du skal vispe sammen majonesen, og vær tålmodig når du sper med oljen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig majones

  • ca. 70 g frisk dill
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3342 kcal
Fett 364 g
Protein 9 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oljen skal du bruke videre til å lage majones, men hvis du ønsker å lage ekstra olje til å ha på lur kan du helle den over på en ren flaske og oppbevare den mørkt og kaldt. Oljen er holdbar i minst 6 måneder og bevarer også fargen godt.

Ferdig majones skal være så tykk at den holder fasongen.

Dillmajones

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:31:42