Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Djevelske nyrer

Djevelske nyrer

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammenyre
  • 2 skiver landbrød
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Djevelsk saus:

  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 ts sennep
  • 1 klype kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 201 kcal
Fett 5 g
Protein 21 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammenyrer er en delikatesse som fortjener å bli brukt mer. Djevelske nyrer, eller devilled kidneys er en klassisk britisk rett med historie tilbake til victoriatiden, der den gjene ble servert til frokost. Det er den skarpe sausen som gjør denne retten så djevelsk god.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammenyre
  • 2 skiver landbrød
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Djevelsk saus:

  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 ts sennep
  • 1 klype kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 201 kcal
Fett 5 g
Protein 21 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lammenyrer kan man få i lammesesongen om høsten, spør hos din lokale slakter eller i ferskvaredisken. Legg nyrene i kaldt vann i kjøleskapet over natten, eller i melk noen timer for å trekke ut blod og urenheter. Nyrene krymper en del under tilberedning, så det holder å dele dem i to på langs.
Lammenyrer kan man få i lammesesongen om høsten, spør hos din lokale slakter eller i ferskvaredisken. Legg nyrene i kaldt vann i kjøleskapet over natten, eller i melk noen timer for å trekke ut blod og urenheter. Nyrene krymper en del under tilberedning, så det holder å dele dem i to på langs.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:14:05