Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Doughnuts med gresskar

Donuts med gresskar

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 donuts.

  • 3 stk. egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 ts pumpkin spice krydder , gjerne hjemmelaget
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 4 dl hvetemel

Glasur:

  • 2 dl melis
  • 1 ss lønnesirup
  • ca. 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

På høsten er vi heldige å få tak i store, flotte gresskar! Kanskje lager du gresskarlykt til Halloween - da er oppskriften på gresskardonuts perfekt for å bruke opp gresskarkjøttet du tar ut når du lager lykten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 donuts.

  • 3 stk. egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 ts pumpkin spice krydder , gjerne hjemmelaget
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 4 dl hvetemel

Glasur:

  • 2 dl melis
  • 1 ss lønnesirup
  • ca. 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du

I denne oppskriften trenger du gresskarpuré. Kanskje du allerede har det på lur i fryseren, hvis ikke kan du se vår oppskrift på gresskarpuré du kan lage donuts av.

trinn du kan merke av

Får du ikke tak i pumpkin spice krydder, kan du lage krydderblandingen selv av kanel, muskat, ingefær og nellik.

Har du ikke en donutform kan du bruke muffinsformer og fylle et 2 cm høyt lag med røre i formene. Da får du runde kaker som du kan stikke hull i med en utstikker når kakene er ferdig stekt.

Utenfor sesongen for gresskar, så kan vi anbefale dounts med vaniljesmak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:45:17