Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Doughnuts med gresskar

Donuts med gresskar

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 donuts.

  • 3 stk. egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 ts pumpkin spice krydder , gjerne hjemmelaget
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 4 dl hvetemel

Glasur:

  • 2 dl melis
  • 1 ss lønnesirup
  • ca. 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

På høsten er vi heldige å få tak i store, flotte gresskar! Kanskje lager du gresskarlykt til Halloween - da er oppskriften på gresskardonuts perfekt for å bruke opp gresskarkjøttet du tar ut når du lager lykten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 donuts.

  • 3 stk. egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 ts pumpkin spice krydder , gjerne hjemmelaget
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 4 dl hvetemel

Glasur:

  • 2 dl melis
  • 1 ss lønnesirup
  • ca. 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du

I denne oppskriften trenger du gresskarpuré. Kanskje du allerede har det på lur i fryseren, hvis ikke kan du se vår oppskrift på gresskarpuré du kan lage donuts av.

trinn du kan merke av

Får du ikke tak i pumpkin spice krydder, kan du lage krydderblandingen selv av kanel, muskat, ingefær og nellik.

Har du ikke en donutform kan du bruke muffinsformer og fylle et 2 cm høyt lag med røre i formene. Da får du runde kaker som du kan stikke hull i med en utstikker når kakene er ferdig stekt.

Utenfor sesongen for gresskar, så kan vi anbefale dounts med vaniljesmak.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 27.03.2025 05:21:48 handleliste stengt