Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Èclair med eggekrem og salt karamell

Éclair med eggekrem og salt karamell

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 kaker.

Vannbakkelse:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte

Karamellglasur:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt

Eggekrem:

  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ta en bit, lukk øynene og drøm deg bort til en liten fortauscafé i éclairens hjemland, Frankrike. En lekker og fristende éclair med eggekrem og en syndig karamellsaus er en godsak du garantert blir hekta på.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 kaker.

Vannbakkelse:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte

Karamellglasur:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt

Eggekrem:

  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes som fyll i kaker, makroner eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Vannbakkels 3a
Vannbakkels 3c
Vannbakkels 3d
Vannbakkels 3e
Éclair sprøytes ut
Vannbakkelsen kan fint fryses, men vil bli litt myke når de tines igjen. Ha dem i stekeovnen på 200 °C i 5-6 minutter for å få en sprø skorpe etter frysingen.
Vannbakkelsen kan fint fryses, men vil bli litt myke når de tines igjen. Ha dem i stekeovnen på 200 °C i 5-6 minutter for å få en sprø skorpe etter frysingen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • T L

    Hei lurer på om det er viktig at vannbakkelsene må lages med tresleiv, ser at det står dette på flere ulike oppskrifter? Går det fint og lage med en plast sleiv?

    • Cecilie Maske

      Hei! det går helt fint å bruke plastsleiv! Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 10:14:01 handleliste stengt