Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggebrød

Eggebrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 6 brød

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk. egg til røren
  • 1 ss smør , til formene
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 2 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftige og herlige små brød med egg, inspirert av Gyeranppang, som er koreanske eggebrød. Disse er både salte og søte, og vil garantert løfte helgefrokosten, brunsjen eller som en liten digg rett til når som helst. Tar du med disse i tursekken, kan du bare gå å glede deg til en pust i bakken! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 6 brød

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk. egg til røren
  • 1 ss smør , til formene
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 2 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Har du ikke store muffinsformer? Du kan også lage eggebrød i brødformer, men da vil steketiden variere etter størrelsen på formen.

Eggebrød

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Den beste brunchen

 

Kommentarer

  • Helene Gryting Vokac

    Disse ble gode! Jeg brukte bare halvparten så mye sukker og vaniljesukker som oppskriften ba om da jeg ikke er særlig glad i søte egg, og røren ble søt nok men ikke overveldende. Den eneste "ulempen" er at de satte seg fryktlig godt fast i muffinspapirene, selv om jeg smurte dem... neste gang skal jeg bare smøre muffinsbrettet. Og ha friske urter!

  • Adrianna Stojarska

    Hei, kan disse fryses?

    • Cecilie Maske

      Hei, Adrianna! Dessverre er det ikke så vellykket å fryse disse på grunn av de kokte eggene - de får lett en litt guffen konsistens. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 01:03:39 handleliste stengt