Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grovt grytebrød

Eltefritt grytebrød med frø

Ingredienser

1  porsjoner
  • 400 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete eller sammalt rug
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss valmuefrø
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grytebrød, eltefritt brød eller no-knead-bread om du vil, er en brødbakingsteknikk som gir et luftig, saftig og perfekt brød med sprø skorpe. Denne oppskriften er en litt grovere variant med masse deilige frø. Oppskriften gir 1 brød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 400 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete eller sammalt rug
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss valmuefrø
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppskriften passer fint til en gryte på 24 cm i diameter. Gryten du bruker bør tåle 250 °C og ha lokk.
Bruk de frøene du syns er best. Det bør være ca. 150 g frø tilsammen.
Bruk de frøene du syns er best. Det bør være ca. 150 g frø tilsammen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Helene Bredal

    Endres steketiden og mengden gjær, om jeg dobler deigen?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Du kan øke mengde gjær med 50%, så opp mot en teskje skal passe fint. Om du skal endre steketiden kommer an på hva slags form du skal bake i. Denne oppskriften er beregnet for gryte, så om du skal bare ut deigen i to gryter trenger du ikke å justere steketiden. Hilsen Marta, Matprat

  • Anita Bjørnstad

    Hei, Skal frøene bløtlegges før de has i deigen?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anita! Det er ikke nødvendig. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 15.03.2025 08:23:52 handleliste stengt