Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplekake

Eplekake

Ingredienser

12  porsjoner
  • minst 4 stk. syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 1 ss sukker
  • 50 g mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eplekake er alltid populært. Dette er en saftig og deilig eplekake, som blir aller best om du bruker syrlige norske epler. Server gjerne med is, eller en god klatt krem eller gresk yoghurt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner
  • minst 4 stk. syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 1 ss sukker
  • 50 g mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.>

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

  • Amalie

    Heii! Hva er innholdet ca i denne eplekaka? Sånn protein, karbohydrater og fett??

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det kan du se under fanen hvor det står "næringsinnhold". Hilsen Marta, MatPrat

  • Tonje Omdahl

    Sitronsaft står ikke i ingredienslista. Så må prøve med sitron en annen gang :)

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Tonje! Ser ut som sitron har falt ut av ingredienslista - beklager det! Jeg legger det inn med en gang😊 Sitronsaft brukes for å unngå at eplene blir brune, men det er ingen krise uten heldigvis. Håper kaken ble god uansett! Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 10:36:06 handleliste stengt