Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplepai med mandler og rosmarin

Eplepai med rosmarin og brunet smør

Ingredienser

porsjoner

Søt paideig

  • 125 g kaldt smør
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 stk. egg
  • 40 g hakkede mandler

Eplefyll:

  • 6 stk. eple eller mer
  • 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 50 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du eplekakeelsker? Sjekk denne eplepaien med spennende smak av rosmarin, muskatt og brunet smør! En "voksen" eplepai som blir ekstra god med syrlige norske epler.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Søt paideig

  • 125 g kaldt smør
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 stk. egg
  • 40 g hakkede mandler

Eplefyll:

  • 6 stk. eple eller mer
  • 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 50 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien varm eller lun, gjerne med en kule vaniljeis.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 17.03.2025 09:39:59 handleliste stengt