Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Løksuppe

Fransk løksuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 0,5 ts sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l kjøttkraft eller grønnsakskraft
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 skiver brød

Til servering:

  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 200 g revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 463 kcal
Fett 20 g
Protein 23 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En klassissk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 0,5 ts sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l kjøttkraft eller grønnsakskraft
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 skiver brød

Til servering:

  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 200 g revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 463 kcal
Fett 20 g
Protein 23 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hemmeligheten bak en ekstra smakfull løksuppe ligger i kraften! Bruk en god hjemmelaget kraft for å løfte smaken til nye høyder. Har du ikke kraft for hånden? Du kan enkelt lage din egen – sjekk vår oppskrift på hjemmelaget kraft. Perfekt som base for suppen og deilig å ha på lur i fryseren.

Du kan også gratinere løksuppen i porsjonsformer for en klassisk vri. Fordel suppen i ildfaste skåler, legg en skive ristet brød på toppen, og dryss over rikelig med revet ost. Sett skålene i ovnen og gratiner til osten er gyllen og boblende. Server rett fra ovnen for en ekstra delikat presentasjon – perfekt for middagsselskaper!

Og du ... du kan også steke opp litt ekstra skiver med gratinerte brødskiver, hvis du får en sulten gjeng på besøk … eller hvis det kommer noen ekstra på middag.

Løksuppe

Lyst på mer løksuppe inpsirasjon? Vi har også en knallgod oppskrift på løksuppe med kylling som du bør teste ut neste gang du blir gira på løksuppe. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB11 11.01.2025 17:03:18