Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fisk and chips

Fish and chips

Ingredienser

porsjoner

Ovnsbakte poteter:

  • 800 g kokefaste potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Fritert torsk:

  • 800 g torskefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 150 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 330 ml lys øl
  • 1 l frityrolje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fish 'n chips er skikkelig digg street food, med frityrstekt, hvit fisk og knasende sprø poteter! Server retten på britisk vis med tartarsaus, erter og sitron.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ovnsbakte poteter:

  • 800 g kokefaste potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Fritert torsk:

  • 800 g torskefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 150 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 330 ml lys øl
  • 1 l frityrolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server fish and chips med tartarsaus, sitron og kokte erter. Du kan også lage en hjemmelaget ertepuré

Fisk and chips

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Klar for fotball-EM? Dette serverer du til kampen

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2025 22:25:22 handleliste stengt