Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskesuppe med tang

Fiskesuppe med tang

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g torsk eller annen fersk fisk
  • 300 g laks
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre (benytt den hvite delen)
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 dl sagtang
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft)
  • 0,5 dl fiskekraft
  • 1 dl vann eller fløte til justering
  • 1 boks kokosmelk
  • 300 g friske blåskjell
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fiskelykke på sommerens fisketur og drar i land en torsk eller mort, kan denne suppen mette mange selv om fangsten ikke var stor. Spe på med litt tang fra vannkanten og en skvett fløte, og suppen er fullkommen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g torsk eller annen fersk fisk
  • 300 g laks
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre (benytt den hvite delen)
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 dl sagtang
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft)
  • 0,5 dl fiskekraft
  • 1 dl vann eller fløte til justering
  • 1 boks kokosmelk
  • 300 g friske blåskjell
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Varier suppen med den fisken, skalldyrene eller grønnsakene du har tilgjengelig. Er du ikke glad i kokosmelk, kan den godt erstattes av melk eller fløte.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 11:24:15