Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Hjemmelaget, fersk loff passer til det meste. Enten det er som tilbehør til salat, suppe eller gryte, eller om du spiser den som den er med pålegg. Denne grunndeigen kan brukes til å lage fletteloff, horn eller bakes i andre former.
Vil du heller lage horn, kan du gjøre dette: Elt deigen lett sammen og form den til en kule. Kjevle deigen ut til en runding med en diameter på ca. 30 cm. Del deigen i åtte like store snipper med bake- eller pizzatrinse. Rull hver snipp fra ytterkanten sammen til horn. Legg hornene med spissen godt under på bakepapirkledd stekebrett. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø over. Sett hornene på midterste rille i stekeovnen ved 240 °C og stek i 8-10 minutter.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.