Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flintstek med coleslaw og bbq-saus

Flintstek med coleslaw og bbq-saus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. flintstek
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss bbq-saus til pensling
  • 2 stk. maiskolbe

Coleslaw:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet flintstek sammen med en frisk coleslaw og saftig maiskolbe - en smaksbombe! Toppet med smaksrik bbq-saus som du enkelt kan lage selv, eller kjøp ferdig for å gjøre det enda enklere.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. flintstek
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss bbq-saus til pensling
  • 2 stk. maiskolbe

Coleslaw:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

Del flintstekene i 2 stykker og spis dem som biff, eller skjær den i skiver som en stek. Topp med grillet flintstek med bbq-saus, og server med coleslaw og gjerne litt syltet rødløk.

Flintstek med coleslaw og bbq-saus

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 16:02:19 handleliste stengt