Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Foliebakt kyllingfilet med dill

Foliebakt kyllingfilet i dill

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g smør
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk dill
  • saften av 1 stk. sitron
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smør en blanding av smør, løk, hvitløk, dill, salt, pepper og sitronsaft over kyllingfiletene. Pakk dem inn i folie og stek dem i stekeovnen eller på grillen. Smør-og urteblandingen setter en utrolig god smak på filetene!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g smør
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk dill
  • saften av 1 stk. sitron
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med lettkokte asparges og brød til. Kokte poteter smaker også godt til den smakfulle rømmesausen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kristin Sætra

    Kyllingen var fortsatt veldig rå etter ca. 20 min. Måtte stå inne mye lengre enn oppskriften sier 😊

    • Ann-Christin Bru

      Hei Kristin! Steketiden varierer etter størrelse på filetene og om de er romtemperert eller ikke. Om stekeovnen er forvarmet har også noe å si. Det er alltid greit å ta en sjekk før man tar de ut av stekeovnen. Mvh. Ann-Christin, Matprat

  • Camilla

    Denne oppskriften falt dessverre ikke i smak for min del, men tror den kan passe ypperlig til fisk.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2025 23:07:30 handleliste stengt