Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Foliebakte lammekoteletter

Foliebakte lammekoteletter

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g cherrytomat
  • 1 stk. gul eller grønn squash
  • 150 g fetaost
  • 4 stk. laurbærblad

Urte og hvitløksmarinade:

  • 8 stk. ferdig marinert lammekotelett
  • 3 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 0,5 ss grovhakket frisk timian
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g cherrytomat
  • 1 stk. gul eller grønn squash
  • 150 g fetaost
  • 4 stk. laurbærblad

Urte og hvitløksmarinade:

  • 8 stk. ferdig marinert lammekotelett
  • 3 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 0,5 ss grovhakket frisk timian
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server for eksempel med grillede hvitløksbaguetter. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 11:40:22