Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 0,5 ts sukker
  • 5 båter hvitløk
  • 1 l grønnsak- eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad

Til servering:

  • 4 dl brødkrutonger eller skiver ristet brød
  • 2 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 412 kcal
Fett 20 g
Protein 13 g
Karbohydrater 41 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En klassissk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 0,5 ts sukker
  • 5 båter hvitløk
  • 1 l grønnsak- eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad

Til servering:

  • 4 dl brødkrutonger eller skiver ristet brød
  • 2 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 412 kcal
Fett 20 g
Protein 13 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte smør og ost med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vi har også en god oppskrift på løksuppe med kylling som du bør lage en gang.

Rester av tørt brød og løk

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:18