Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frokostomelett

Frokostomelett

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 8 ss vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss smør

Forslag til fyll:

  • 2 ss revet hvitost
  • 2 skiver kokt skinke skåret i strimler
  • 1 stk. strimlet vårløk
  • 50 g røkelaks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disk opp med en stor omelett til familiefrokosten i helgen. Server den «au naturel», eller med revet ost, urter eller annet deilig tilbehør. Alle egg du kjøper i butikken i Norge er også produsert i Norge og holder høy kvalitet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 8 ss vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss smør

Forslag til fyll:

  • 2 ss revet hvitost
  • 2 skiver kokt skinke skåret i strimler
  • 1 stk. strimlet vårløk
  • 50 g røkelaks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Server omeletten med revet ost, hakket vårløk eller purre, biter av strimlet skinke, røkt fisk, eller hakkede friske urter

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

  • Marita Sørlie

    Hva slags skinke blir brukt her?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Marita! På bildet har vi brukt spekeskinke. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB14 19.02.2025 09:26:46 handleliste stengt