Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt aubergine med sopp og sesamfrø

Fylt aubergine med sopp og sesamfrø

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. aubergine
  • 2,5 dl quinoa
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 2 ts hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 stk. lime

Til gratinering:

  • 3 ss sesamfrø
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Aubergine er en grønnsak som behøver varmebehandling før den serveres. Fylt med en smakfull blanding av sopp og grønnsaker og toppet med syrlige granateplekjerner er dette et festmåltid.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. aubergine
  • 2,5 dl quinoa
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 2 ts hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 stk. lime

Til gratinering:

  • 3 ss sesamfrø
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 190 °C.

trinn du kan merke av
Hvis auberginene blir veldig myke, kan du bruke en tynn trepinne til å holde dem sammen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2025 22:32:35 handleliste stengt