Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeboller med gresk salat og tzatziki

Greske kjøttboller

Ingredienser

porsjoner

Greske kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin

Gresk salat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. fetaost
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 ss virgin olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Greske kjøttboller av lam med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Greske kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin

Gresk salat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. fetaost
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 ss virgin olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med tzatziki og grillet brød.

Lammeboller med gresk salat og tzatziki

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ruth Anne Harbækvold

    Ett godt tips til dette! Knus litt marinert feta-ost (evt. apetina) + litt olje fra marinaden og bland i, og bollene blir supersaftige! :-)

  • Thomas Solem

    Stemmer det at oppskriften tar over 60 minutter? Skal kjøttbollene hvile før de grilles/stekes

    • Cecilie Maske

      Hei, Thomas! Nei, her har vi nok tatt litt godt i når det gjelder tiden. Det bør holde med 40-60 minutter. Vi korrigerer :-) Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 23:49:38 handleliste stengt