Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gelémarker med spiselig jord

Gelémark med spiselig jord

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 40 mark

  • 1 pk gelépulver med smak
  • 1 pk gelatinplater
  • 4,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 pk oreo-kjeks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1484 kcal
Fett 51 g
Protein 27 g
Karbohydrater 227 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server disse gelémarkene til halloween! Gøy å servere sammen med en enkel variant av spiselig jord, laget av knuste oreo-kjeks. Om du bruker forskjellige typer gelé, får du ulik farge på markene. Dypp og sluk!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 40 mark

  • 1 pk gelépulver med smak
  • 1 pk gelatinplater
  • 4,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 pk oreo-kjeks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1484 kcal
Fett 51 g
Protein 27 g
Karbohydrater 227 g

Slik gjør du

For å lage gelémark trenger du tykke sugerør.

  1. Bland sammen gelépulver og gelatin.
  2. Kok opp vann og ha og bland inn gelépulver og gelatin. Visp godt, slik at alt er helt oppløst. Avkjøl til det er kaldt, men ikke har begynt å stivne. 
  3. Rør inn fløtei geléblaningen. Fløten gir markene en litt uklar og grumsete farge, men hvis du vil ha helt klare mark kan du droppe fløten.
  4. Finn frem sugerør. Strekk ut «halsen» på hvert sugerør. Det kommer til å gi et kult mønster på markene. Pakk plast rundt den enden der halsen på sugerøret er, og fest med litt tape, så det er helt tett. 
  5. Ha sugerørene over i en høy beholder, som en mugge, et høyt målebeger eller en tom og ren melkekartong. Slik holder de seg på plass stående.
  6. Hell geléblaningen forsiktig i sugerørene.
  7. Sett i kjøleskapet natten over, slik at de stivner helt.
  8. Når de har stivnet: Ta de ut, og pakk ut sugerørene. Hold de litt under rennende varmt vann. Da blir det enklere å klemme ut markene.
  9. Press ut markene. Det er enklest å ta en etter en. Hvis de sitter litt fast, kan du ta de litt under rennende varmt vann igjen. Du kan også prøve å blåse inn i den ene enden av sugerøret. 
  10. Sett markene kaldt frem til du skal bruke dem.
  11. Oreo-jord: Ha oreokjeks i en foodprosessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.

Legg jorden i en skål eller på et fat og legg over markene. De kan også legges i små kopper, og serveres som porsjonsformer.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 01:36:18