Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gjærdeig

Gjærdeig

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss sukker
  • ca. 8 dl hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 8 g
Protein 18 g
Karbohydrater 71 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en oppskrift på en enkel gjærdeig. Den er kjempefin å bruke til innbakte pølser, noe barna elsker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss sukker
  • ca. 8 dl hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 8 g
Protein 18 g
Karbohydrater 71 g

Slik gjør du

1. Varm melken fingervarm og rør gjæren ut i denne.

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

2. Bland mel, salt og sukker og rør inn melk og olje. Elt deigen til den blir smidig.

3. La den heve til dobbelt størrelse før den bakes rundt pølser.

 

Legg deigen i en plastboks som er minst dobbelt så stor som deigen. Slå på ca. 1 ss olje, og legg på lokk. Da kan den tas med på tur og stekes på pølsene over bålet eller grillen.

  

 

  

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Triksene du trenger for å redde maten

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 26.12.2024 16:08:27