Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glasert sjalottløk

Glasert sjalottløk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 144 kcal
Fett 7 g
Protein 3 g
Karbohydrater 16 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søt, syrlig, deilig og litt klissete sjalottløk er det perfekte tilbehøret til retter av kalkun eller kylling. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 144 kcal
Fett 7 g
Protein 3 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Skrell sjalottløk. Fres dem i en varm stekepanne med smør til de er møre, ca. 5 minutter.
  2. Dryss over sukker, og la sukkeret smelte til karamell. Se til at det ikke brenner seg. 
  3. Riv sitronskall (kun det gule), bruk eventuelt et zestejern. Klem sitronsaft over løken i pannen, og ha i sitronskallet. Krydre med litt pepper. La løken steke til den har fått en fin blank overflate rundt det hele.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:27:09