Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss flaksalt

Fyll:

  • 250 g cherrytomat gjerne i forskjellige farger
  • 10 stk. oliven
  • 2 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Focaccia er et saftig italiensk brød mange liker å servere på tapasbordet eller som tilbehør til supper og salater. Her har vi lagd en glutenfri variant – og toppet den med fargerike tomater, gode oliven og frisk timian. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss flaksalt

Fyll:

  • 250 g cherrytomat gjerne i forskjellige farger
  • 10 stk. oliven
  • 2 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 12:06:27 handleliste stengt