Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie boller

Glutenfrie boller

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 422 kcal
Fett 14 g
Protein 5 g
Karbohydrater 61 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingenting er som lukten av nystekte boller! Her har du oppskriften på saftige og myke boller uten gluten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 422 kcal
Fett 14 g
Protein 5 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen sukker, kardemomme og mel i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  4. Del deigen i 10 emner og form hvert emne til en rund bolle. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Legg et klede over stekebrettet og etterhev bollene i ca. 30 minutter.
  5. Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene litt på rist før servering.
    Bollene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:52