Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muffins med squash og bringebær

Glutenfrie muffins

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 muffins.

  • 3 stk. egg
  • 2 ss honning
  • 140 g sukker
  • 200 g skrelt og revet grønn squash
  • ca. 200 g glutenfritt, lyst mel eller mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 120 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Herlige, søte, muffins uten gluten og melk!  Disse er laget med squash og bringebær, som gir deg saftige muffins. Server gjerne met et dryss melis. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 muffins.

  • 3 stk. egg
  • 2 ss honning
  • 140 g sukker
  • 200 g skrelt og revet grønn squash
  • ca. 200 g glutenfritt, lyst mel eller mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 120 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server gjerne med et melisdryss. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Helene Larsen

    Kan disse også lages med vanlig hvetemel i stedet når jeg ikke skal lage til noen som trenger glutenfri kost?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Helene! Absolutt :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Liv-Torill Osland Lunde

    Tenkte å teste denne oppskrifta og har to spørsmål: Fungerer det like bra med gulrøtter som squash? Eller er det noko med fukten i squash som er viktig her? Fungerer det like bra med malte mandlar som med mandelmjøl?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Liv-Torill! Så lenge du finriver gulrøttene skal det gå veldig bra. Da vil du få ut mest mulig fuktighet av gulrøttene. Det skal også gå fint å bruke malte madler her. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 09:45:34 handleliste stengt