Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muffins med squash og bringebær

Glutenfrie muffins

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 muffins.

  • 3 stk. egg
  • 140 g sukker
  • 200 g skrelt og revet grønn squash
  • 2 ss honning
  • ca. 200 g glutenfritt, lyst mel eller mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 120 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1759 kcal
Fett 21 g
Protein 28 g
Karbohydrater 348 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Herlige, søte, muffins uten gluten og melk!  Disse er laget med squash og bringebær, som gir deg saftige muffins. Server gjerne met et dryss melis. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 muffins.

  • 3 stk. egg
  • 140 g sukker
  • 200 g skrelt og revet grønn squash
  • 2 ss honning
  • ca. 200 g glutenfritt, lyst mel eller mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 120 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1759 kcal
Fett 21 g
Protein 28 g
Karbohydrater 348 g

Slik gjør du

  1. Pisk egg, honning og sukker til eggedosis.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  2. Vend inn squash.
  3. Sikt inn mel, bakepulver og salt.
  4. Vend forsiktig inn bringebær.
  5. Ha muffinsformer i et muffinsbrett.
  6. Fyll muffinsrøren i muffinsformene og stek i ovnen på 180°C i 25 minutter, til muffinsene har hevet seg og er gylne. Avkjøl på rist.

Server gjerne med et melisdryss. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 04:50:04