Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 10 scones

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sorghum-mel eller raki-mel
  • 2 dl glutenfritt, grovt mel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 100 g romtemperert smør

Topping:

  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 2 dl revet ost gjerne med mye smak
  • 1 dl revet ost
  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. De er aller best når de er nybakte og serveres varme eller lune. Supert å lage til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 10 scones

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sorghum-mel eller raki-mel
  • 2 dl glutenfritt, grovt mel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 100 g romtemperert smør

Topping:

  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 2 dl revet ost gjerne med mye smak
  • 1 dl revet ost
  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis du syns deigen er klissete, kan du ha litt olje på hendene.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Norsk Cøliakiforening

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 15:15:25 handleliste stengt