Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie vannbakkels

Glutenfrie vannbakkels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 vannbakkels.

  • 125 g smør
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • ca. 3 stk. egg

Fyll:

  • 1 pk kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 2 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø og luftig vannbakkelse fylt med norske jordbær og deilig fløtekrem. I denne oppskriften har vi brukt glutenfritt mel – ekstra bra for deg om du selv har glutenallergi, eller får en glutenallergiker på besøk og skal servere noe godt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 vannbakkels.

  • 125 g smør
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • ca. 3 stk. egg

Fyll:

  • 1 pk kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 2 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
    Vannbakkels 3a
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
    Vannbakkels 3b
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
    Vannbakkels 3d
  5. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10 mm).
    Vannbakkels 3e
  6. Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt deigen ut på brettet i små ringer på størrelse med en smultring. Sett brettet midt i ovnen og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpner du ovnen under steking kan bakverket falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsringene. Pisk kremfløte stiv, smak eventuelt til med litt sukker eller vaniljesukker dersom du liker det.
  8. Skjær jordbær i skiver. Del vannbakkelsringene i to og legg på jordbærskiver. Sprøyt eller legg den piskede kremen over jordbærene med en skje.
  9. Dryss på melis og server det deilige bakverket. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Astrid Mogstad

    Prøvde med Toros glutenfrie fin kakemiks og hadde oppi 4 egg. Veldig fornøyd med resultatet!

  • Kåre Lona

    Kan denne røra brukes til Churros?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kåre! Det har vi ikke testet, men det bør absolutt være mulig. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 08:04:28 handleliste stengt