Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie vannbakkels

Glutenfrie vannbakkels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 vannbakkels.

  • 125 g smør
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • ca. 3 stk. egg

Fyll:

  • 1 pk kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 2 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2976 kcal
Fett 234 g
Protein 32 g
Karbohydrater 179 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø og luftig vannbakkelse fylt med norske jordbær og deilig fløtekrem. I denne oppskriften har vi brukt glutenfritt mel – ekstra bra for deg om du selv har glutenallergi, eller får en glutenallergiker på besøk og skal servere noe godt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 vannbakkels.

  • 125 g smør
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • ca. 3 stk. egg

Fyll:

  • 1 pk kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 2 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2976 kcal
Fett 234 g
Protein 32 g
Karbohydrater 179 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  5. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10 mm).
  6. Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt deigen ut på brettet i små ringer på størrelse med en smultring. Sett brettet midt i ovnen og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpner du ovnen under steking kan bakverket falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsringene. Pisk kremfløte stiv, smak eventuelt til med litt sukker eller vaniljesukker dersom du liker det.
  8. Skjær jordbær i skiver. Del vannbakkelsringene i to og legg på jordbærskiver. Sprøyt eller legg den piskede kremen over jordbærene med en skje.
  9. Dryss på melis og server det deilige bakverket. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:20:46