Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gnocchi med posjert egg

Gnocchi med posjert egg

Ingredienser

porsjoner

Posjerte egg:

  • 4 stk. kalde, ferske egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 500 g gnocchi
  • 1 ss smør
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss kapers
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 244 kcal
Fett 10 g
Protein 12 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på gnocchi med spinat og chili, toppet med et posjert egg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Posjerte egg:

  • 4 stk. kalde, ferske egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 500 g gnocchi
  • 1 ss smør
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss kapers
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 244 kcal
Fett 10 g
Protein 12 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet.
  2. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
  3. Stek gnocchi i en stekepanne på middels varme sammen med smør til de har fått en fin farge på begge sider.
  4. Finkutt chili og basilikum og ha det sammen med gnocchi. Ta stekepannen av varmen så ikke det brenner seg. Tilsett kapers og spinat.
  5. Ha gnocchi på tallerken og legg på posjerte egg, avslutt med litt nykvernet pepper.

Pynt gjerne med urter som gressløk, timian eller bladpersille. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 21:39:39