Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gourmetpølse med trippel topping

Gourmetpølse med trippel topping

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Ananassalsa:

  • 40 g frisk ananas i terninger
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • skall og saft av 0,25 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Agurkmajo:

  • 2 ss majones
  • 2 ss agurkmix

Avokadokrem:

  • 0,5 stk. avokado
  • 0,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,25 stk. rødløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norske pølser fortjener bare det beste. Ananassalsa, agurkmajo og avocadokrem – ja takk! Disse tre toppingene gir et gourmetløft på pølseserveringen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Ananassalsa:

  • 40 g frisk ananas i terninger
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • skall og saft av 0,25 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Agurkmajo:

  • 2 ss majones
  • 2 ss agurkmix

Avokadokrem:

  • 0,5 stk. avokado
  • 0,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,25 stk. rødløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Fyr opp grillen, slik at den er varm og klar til å grille pølser.

2. Lag ananassalsa. Bland sammen ananasterninger og hakket chili.

 

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

 

3. Ha créme fraîche i en annen bolle, og bland inn revet limeskall, limesaft og salt og pepper. Ha ananas- og chiliblandingen i créme fraîchen og rør godt. Tilsett finhakket frisk koriander.

4. Bland majones og agurkrelish sammen til agurkmajo i en annen bolle.

5. Den siste toppingen er en avokadokrem. Del avokado i biter og ha den i en bolle. Mos godt med en gaffel, og tilsett créme fraîche og finhakket rødløk. Bland godt.

6. Riv hvitløk fint med et lite rivjern, eller bruk en hvitløkspresse. Ha hvitløken i blandingen sammen med limesaft, salt og pepper.

7. Lag små, skrå snitt på hver side av pølsene med en liten spiss kniv. Dette for at pølseskinnet ikke skal sprekke. Grill pølsene på direkte varme til de er gjennomvarme og har fått en gyllen farge, 2-3 minutter. Varm pølsebrød raskt på grillen.

8. Ha pølsene i  pølsebrød og fordel litt ananassalsa, agurkmajo og avokadokrem på hver pølse. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 14:13:38