Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert hummer

Gratinert hummer

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. hummer
  • 0,5 stk. eple
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss kesam original, 8 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 3 g
Protein 55 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert hummer er mat for hyggelige anledninger og når noe skal markeres. Her gratinert med eple, dill, selleri og kesam. En forrett som gir en frisk, smakfull og fin start måltidet.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. hummer
  • 0,5 stk. eple
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss kesam original, 8 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 3 g
Protein 55 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

Om du har levende hummer, så avliv dem slik: Hold fast klørne til hummeren med én hånd, slik at den ligger stille. Finn krysset på toppen av hodet til hummeren. Bruk en tung, stor kniv og sett bakspissen (mot skaftet) i krysset 3.5 cm bak øynene og kløyv hodet til hummeren med en bestemt og rask bevegelse.  

  1. Sett stekeovnen på 200 °C
  2. Legg hummeren med ryggen ned. Bruk en skarp kniv og del den fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og fremover mot hodet.
  3. Ta ut paven (magesekken) som ligger som en blære bak øynene.
  4. Fjern tarmen (den mørke strengen) som ligger langs ryggen på halen, og de gråfargede gjellene. Legg hummerhalvdelene i en ildfast form og sett dem kaldt.
  5. Finhakk stilkselleri, eple og dill. Bland inn kesam.
  6. Fordel blandingen over hummeren (kan gjøres i god tid)
  7. Sett formen midt i ovnen og gratiner hummeren i 5 minutter. 

Server med frisk salat og sitronbåter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:21:59