Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert lutefisk

Gratinert lutefisk

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g kokt og renset lutefisk
  • 200 g purre
  • ca. 100 g ferdig stekt bacon
  • 2 ss margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss grov sennep
  • 100 g revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 23 g
Protein 28 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å få brukt opp lutefiskrestene er ikke så enkelt. Men om du renser fiskestykkene for skinn og bein mens fisken fortsatt er varm og tar vare på restene i kjøleskapet, kan du lage denne supre, enkle resteretten som er så god at selv innbitte lutefiskskeptikere kan la seg friste!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g kokt og renset lutefisk
  • 200 g purre
  • ca. 100 g ferdig stekt bacon
  • 2 ss margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss grov sennep
  • 100 g revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 23 g
Protein 28 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server retten rykende varm, gjerne med poteter eller flatbrød. 

Gratinert lutefisk

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 20.11.2024 17:28:02