Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinerte sjøkreps

Gratinert sjøkreps

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • revet skall av 1 stk. sitron

Urtesmør:

  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • revet skall av 1 stk. sitron

Urtesmør:

  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps, du bør bestille av fiskehandleren i god tid slik at du er sikker på å få tak i. Norske frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er.

trinn du kan merke av
Har du ikke sprøytepose kan du ha smøret i en ziplockpose og klippe et hull i den ene enden. Du kan også fordele smøret over krepsen med en skje.
Du kan også tilberede kamskjellene på grillen. Legg dem i aluminiumsfolie eller ildfast form, og sett dem på grillen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Håvard Bråten

    Det står fersk sjøkreps. Har fått tak i levende rett fra teinen. Må jeg koke de først? Og hvordan i så tilfelle

    • Cecilie Maske

      Hei, Håvard! Heldiggris! Det er jo en helt fantastisk råvare! Sjøkrepsen avliver du best ved å stikke en spiss kniv rett ned bak hodet. Du kan dele krepsen på langs samtidig, og deretter grille den. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Kari Sør

    går det an å gratinere dette med ost

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Kari! Du kan godt gratinere med litt ost ja:) Gjerne en ost med litt smak som parmesan eller Jarlsberg. Hilsen Anette, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 20:37:59 handleliste stengt