Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinerte pølser med aubergine

Gratinerte pølser med aubergine

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
  • 1 stk. aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan (eller vanlig ost)
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 510 kcal
Fett 38 g
Protein 26 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjedelig med pølser? Prøv denne retten med gratinerte pølser og aubergine, og du ombestemmer deg tvert.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
  • 1 stk. aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan (eller vanlig ost)
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 510 kcal
Fett 38 g
Protein 26 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene hver for seg raskt på begge sider.
  2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomater. Kok opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.
  3. Rør sammen kesam/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen. 
  4. Stek på 200 °C i 30-40 minutter.

Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 15:27:18