Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresk brødpudding

Gresk brødpudding

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 150 g frisk spinat
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 250 g fint eller halvgrovt surdeigsbrød
  • 6 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 dl kalamataoliven
  • 100 g fetaost
  • 100 g revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brenner du inne med mye brødrester? Brødpudding er en genial måte å få brukt opp restene på. I denne puddingen som du kan servere til middag, har vi fylt på med bacon, spinat, fetaost og kalamataoliven - uimotståelig kosemat. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 150 g frisk spinat
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 250 g fint eller halvgrovt surdeigsbrød
  • 6 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 dl kalamataoliven
  • 100 g fetaost
  • 100 g revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne brødpuddingen med en enkel grønn salat og mer oliven.

Om du vil ha en vegetarisk brødpudding kan du droppe bacon.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ramona Hall

    Denne ser magisk ut men hvor skal oliven i og hvor mye skal det være?

    • Cecilie Maske

      Takk for ditt skarpe blikk Ramona! Det skal være 1 dl kalamataoliven i og på toppen av brødpuddingen. Jeg retter opp. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 07:43:38 handleliste stengt