Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresk brødpudding

Gresk brødpudding

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 150 g frisk spinat
  • 250 g fint eller halvgrovt surdeigsbrød
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 6 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 100 g revet hvitost
  • 1 dl kalamataoliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 461 kcal
Fett 29 g
Protein 27 g
Karbohydrater 22 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brenner du inne med mye brødrester? Brødpudding er en genial måte å få brukt opp restene på. I denne puddingen som du kan servere til middag, har vi fylt på med bacon, spinat, fetaost og kalamataoliven - uimotståelig kosemat. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 150 g frisk spinat
  • 250 g fint eller halvgrovt surdeigsbrød
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 6 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 100 g revet hvitost
  • 1 dl kalamataoliven

Slik gjør du

  1. Skjær bacon i biter og stek det i olje til det er sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir. Ta vare på litt av baconfettet og tørk ut av stekepannen med litt tørkepapir.
  2. Finhakk løken og fres den i baconfettet til den er myk og blank. Tilsett spinat og hvitløk og fres videre til spinaten faller sammen. Krydre med revet muskat, salt og pepper. Sett til side.
  3. Skjær brødet i terninger. Visp sammen egg, melk, yoghurt og hakket rosmarin.
  4. Smør en ildfast form med litt smør og legg brødterninger, spinat, bacon, noen oliven og fetaost lagvis i formen. Hell over eggeblandingen. Dryss revet ost og resten av olivene på toppen.
  5. La formen stå minst 30 minutter på kjøkkenbenken for at eggemassen skal trekke godt inn i brødet.
  6. Stek formen midt i ovnen på 200 °C i 45-50 minutter, til eggemassen har satt seg og overflaten er sprø og gyllen.
  7. La brødpuddingen stå i 5-10 minutter før servering.

Server gjerne brødpuddingen med en enkel grønn salat og mer oliven.

Om du vil ha en vegetarisk brødpudding kan du droppe baconet.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 02:43:59