Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresk pitabrød
La barna være kokken i familien! MatStart har barnevennlig oppskrift på gresk pitabrød. Besøk matstart.no

Gresk pitabrød

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g benfritt lammekjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk. pitabrød
  • 0,25 stk. finsnittet isbergsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 4 ss finhakket frisk oregano
  • 4 ss tzatziki
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 508 kcal
Fett 23 g
Protein 31 g
Karbohydrater 41 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten kan minne litt om souvlaki, som er en populær rett i Hellas. Souvlaki betyr grillspyd, men her er en forenklet variant som kan lages hele året.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g benfritt lammekjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk. pitabrød
  • 0,25 stk. finsnittet isbergsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 4 ss finhakket frisk oregano
  • 4 ss tzatziki

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i 2 cm terninger.
  2. Fres kjøttet i små porsjoner i margarin i en varm stekepanne. Ha på salt og pepper.
  3. Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.
  4. Varm pitabrød i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn.
  5. Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setter prikken over i-en!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB15 01.09.2024 02:44:19